27 September 2010

Vill ni se Enn stjärna?


Foto: Carl Thorborg

Under de senaste 15 åren har estradören och sångaren Mattias Enn (född Nilsson) etablerat sig som en av Sveriges främsta tolkare av revymusik och äldre underhållningsmusik. Hans första kärlek var Zarah Leander (som han imiterar mycket skickligt) men med tiden har han utvidgat repertoaren till att omfatta det mesta från Emil Norlander till Hasseåtage. En lång rad föreställningar och en nästan lika lång rad skivor har blivit resultatet.

I höst är Mattias Enn aktuell med föreställningen "Ett sekel av revyer". Med den är han ute på en megaturné där han gör 50 framträdanden under loppet av tre månader.

Turnén besöker orter som Vilhelmina, Malå, Alfta, Hemse, Norrhult och Åkerby, för att nämna blott några. En och annan residensstad prickas också in, men de flesta större städer undviks elegant till förmån för kultursuktande avkrokar som absolut inte är bortskämda med fint besök. (Kanske spelar det in att Mattias Enn ((i likhet med JBS kassör Gustaf Görfelt)) är en son av Mönsterås kommun, en plats som bokstavligen ligger i periferin av det mesta...)

Turnépremiären i Hallunda inleddes med "En herre i frack" av Johnny Bode och Hasse Ekman. Och vad kan väl vara en bättre höstaktivitet för Johnny Bode-sällskapet än att göra en utflykt till lämplig småstad för att njuta av dylik högkultur?

Den lyckligt utvalda metropolen är Lerum, dit Mattias Enn och hans resande revytrupp kommer fredag den 29 0ktober.

Alla hugade JBS-medlemmar uppmanas att höra av sig för samordning av transporterna, säkerligen kommer ett speciellt JBS-chartrat pendeltåg att avgå från Göteborg. Och nästan lika säkert blir det någon sorts fortsatt firande efter föreställningen. Bor man för långt bort får man i stället kolla in turnéprogrammet - för helt säkert kommer Mattias Enn till någon håla nära dig under hösten!

Mer detaljer kommer att följa när det drar i hop sig.

2 comments:

  1. Karlstad (30/11) sitter som gjutet. Tack för tipset.

    ReplyDelete
  2. Gôtt mos!

    Egentligen borde vi kanske knyta alla våra aktiviteter till någon sorts turné, så att medlemmar i alla landsändar kan vara med. Tyvärr råder ju en viss Göteborgs-centrering, eftersom styrelsen bor här. Men det står förstås alla medlemmar fritt att komma med egna initiativ. Bara sätt i gång och arrangera, så kommer vi!

    ReplyDelete