30 May 2010

Telefonsamtal, klagobrev med mera

Gunilla af Halmstad, legendarisk strippa och skandalkändis på 1960- och 70-talet (som har ett eget kapitel i JBS-medlemmens Bosse Sjökvists bok "Bland strippor och fakirer - den svenska marknadsvarietén") skriver på sin blogg om en märklig kontakt hon hade med Johnny Bode i slutet av 1960-talet.

Martin Kristensson, medarbetare på Kapten Stofil, passar dessutom på att upplysa om att Johnny Bode sannolikt ligger bakom ett av breven som ingår i den nya boken "Nu har det banne mig gått för långt: arga brev till radionämnden", som Kristensson satt ihop tillsammans med Mattias Boström och Fredrik af Trampe. Boken har releaseparty på Klubb Sunkit i Stockholm den 7 juni. Bland mycket annat har Martin Kristensson tidigare skrivit en utmärkt artikel om Johnny Bode för Kapten Stofils nyhetsbyrå Stupido.

Slutligen kan sägas att det varit ganska låg aktivitet på den här bloggen under våren. Det beror huvudsakligen på att bloggansvarig personal haft mycket annat på agendan, bland annat en flytt och ett nytt jobb. Bättring utlovas i framtiden. Närmast siktar dock Sällskapet på den stora utflykten till själva Bode-Mecka, alltså Falköping, den 19 juni. Dessutom har vi kommit över ett antal unika foton på Johnny Bodes far Alvar Bode, som vi snart kommer att publicera här på bloggen.

No comments:

Post a Comment