27 February 2011

Glädjande nyheter

I vanlig ordning går arbetet i en ganska stillsam takt i Johnny Bode-sällskapets värld, men det går ändå stadigt framåt.

Bland annat har vi preliminär-bokat Lillemor Dahlqvist till jubileumskonserten 6 januari 2012. För er som inte redan vet det är Lillemor alltså Johnnys legendariska duettpartner från "Bordellmammas visor", "Styrman Janssons frestelser" och "Sex-revyn Stig På". Trots att Johnny Bode behandlade henne illa på många vis (bland annat bröt han omgående anonymitetslöftet som låg bakom hennes medverkan på den första skivan) förblev Lillemor Dahlqvist hans vän genom åren, och det var också hon som hittade honom död en julidag 1983.

Lillemor Dahlqvist

Lillemor Dahlqvist är fortfarande i högsta grad musikaliskt aktiv, och brukar bland annat ha "En herre i frack" och flera av Bodes Ferlin-tonsättningar på programmet när hon framträder. Hon är också sekreterare i Johnny Bode Delgadas stiftelse, en organisation som varje år delar ut ett stipendium till en skånskfödd kompositör som utmärkt sig.

Annat glädjande från Bode-världen är att fjolårets succéartade nordnorska uppsättning av "Bordellmammas visor" som kabaret nu får en uppföljning. Den 26 mars är det dags igen, precis som förra året i Bodø konserthall.

Dessutom blir det Johnny Bode i Sveriges Radio den 7 mars, när P2-programmet Musikmagasinet: Tofft & Lundberg har temat "Låga toner". Bland annat kommer Magnus "Ny-Magnum" Nilsson från de fantastiska kulturhjältarna Klubb Sunkit att prata om skandalmästaren och hans framfart.

Bosse Sjökvist har även skrivit en artikel om mannen, myten och legenden. Den kommer att publiceras i tidningen Faktum, som säljs av hemlösa i Göteborg. Men inte nog med det – SVT:s kulturmagasin Kobra planerar också ett inslag om Johnny Bode och är i full gång med arbetet.

Det är absolut ingen överdrift att säga att intresset för Johnny Bode, hans liv och verk bara verkar växa. En mycket lovande utveckling både inför jubileumsåret och inför framtiden i stort!

PS: En person som hade en hel del att göra med herr Bode i slutet av 60-talet har hört av sig och lovat bidra med lite minnen och anekdoter till denna blogg. Något vi i Johnny Bode-sällskapet naturligtvis ser mycket fram emot!

No comments:

Post a Comment