17 July 2011

2010-talets stora Bode-händelse!

Den här bloggen kanske har verkat avsomnad de senaste månaderna, men Johnny Bode-sällskapet har inte sovit. Tvärtom kan vi nu stolt presentera de preliminära arrangemangen för Johnny Bodes 100-årsjubileum 2012!

Som det verkar kommer det att bli två jubileumskonserter under trettonhelgen nästa år.

Falköpings kommun har uttryckt intresse för att bekosta den första, och denna kommer i så fall att äga rum i födelsedagsbarnets hemstad på själva 100-årsdagen, den 6 januari 2012. Dock är inte de exakta omständigheterna kring konsertlokal etc i Falköping klara än. Vi måste också få svart på vitt om kommunens inblandning, vilket lär dröja till efter att semestrarna är slut på kulturförvaltningen.

Den andra konserten är dock helt spikad. Den kommer att äga rum LÖRDAGEN DEN 7 JANUARI på kulturhuset Oceanen i Göteborg.

Vår tanke är att ha samma program på bägge konserterna och vi kan med stolthet presentera följande förstklassiga artister:

LILLEMOR DAHLQVIST med pianist.
För den som är bekant med Johnny Bodes senare produktion behöver Lillemor Dahlqvist ingen närmare presentation. Hennes Zarah Leander-klingande sångröst kan höras på skivorna "Bordellmammas visor", "Styrman Janssons frestelser", "Sex-revyn Stig på" samt singeln "Vill du bli min egen väninna?/Följ mig till min dröm-ö". Trots att hon mer än en gång fick känna på Johnnys opålitliga karaktär förblev de vänner till slutet av hans liv. Hon har även sjungit in en skiva med Johnny Bodes tonsättningar av Nils Ferlins dikter (som Ferlin själv var mycket nöjd med), och har en gedigen bakgrund som revy- och kabaretprimadonna.

Till jubileumskonserten har Lillemor utlovat ett program centrerat dels runt Ferlintonsättningarna, dels runt Johnnys 30- och 40-talsproduktion, med örhängen som "En herre i frack" som självklara ingredienser. Pornografiska visor "överlåter hon till yngre generationer", ett uttalande där vi tagit henne på orden. Johnny Bode-sällskapet är extremt stolta över Lillemor Dahlqvists medverkan. En höjdare!

----------------------------------

BRÖDERNA TRüCK
Denna sextett härrör liksom Johnny Bode från Västergötland och håller 30-talsmusikens fana högt. Bröderna Trücks specialitet är dragspelsswing i den legendariske Nisse Linds anda, och bandet har hittills givit ut fyra skivor, där Johnny Bode-melodier som "Timmerflottar-Sixten" och "Bel ami" återfinns på låtlistorna. Namnet Bröderna Trück är dels en blinkning till klassiska tyska dragspelsmärken, men syftar framförallt på det tryck som bandet framför sin musik med. Den perfekta orkestern för att ge rättvisa åt Johnny Bodes mellankrigsproduktion!
––––––––––––––––––––––––––––––

LOVE ANTELL med band
Love Antell är sångare i Florence Valentin, pop-punkbandet som tagit sitt namn efter en av Bodes pseudonymer. Love är en stor beundrare av äldre populärmusik (vilket man kan läsa mer om i den här intervjun) och har med glädje tagit sig an uppgiften att stå för den mer barnförbjudna delen av konsertprogrammet. Tillsammans med en specialsammansatt orkester kommer Love Antell att framföra utvalda sånger från Bodes porrskivor, i en revyaktig inramning. Givetvis behövs det även en kvinnlig stämma i sammanhanget, och förhandlingar förs i skrivande stund med en av Sveriges absolut bästa yngre sångerskor inom klassisk schlager.

––––––––––––––––––––––––––

Förutom detta planerar vi att ha en mängd gästartister, kringaktiviteter, cocktailbar etc. Bland annat kommer David Nessle att vara DJ och spela passande musik. Thor Modéen-sällskapet T.O.F.S. har även lovat att göra ett gästspel. Vår tanke är att det ska bli en helkväll i ordets rätta bemärkelse.

Biljettantalet kommer att bli begränsat och vi kommer att släppa förköpsbiljetter relativt snart. Håll koll på den här bloggen för mer information!

No comments:

Post a Comment